Witam kupilem dzisiaj graty do kompa i po złożeniu wciskam power i klapa wiatraki startują chodzą jakieś 10 s i wyłączają się mija 3 sek. i znowu się włączają i tak wkoło nawet monitor się nie włącza.
zestaw CORE 2 DUO E8200 45NM abit ip35 gf 8800gt palit\ zasilacz chiftec 450 w
co to może być płyta zwalona? procek? a i jeszcze jedno na płycie jest zasilanie 8 pinów a z zasilacza jest tylko 4 lub 6 może to tego wina??? Proszę o pilna odpowiedz bo jutro mogę wymienić
Można spoko podłączyć tylko 4 pin jeżeli nie posiadasz złączki 8 pin,nie ma to wpływu na prace kompa.Moim skromnym zdaniem ta płyta nie ma wgranego biosa do obsługi tego procka,Załatw coś z serii E6 lub 4 i wgraj bios,ewentualnie śmignij do sklepu niech oni to zrobią.
nie wymieniaj nic, wymień tylko bios, bo masz super płyte i procka,a jak juz masz cos wymienić to ja na twoim mjejscu wymienił bym procesor, nie jest dużo wolniejszy w grach to jakies 2-3fps a na tej płycie mozna wszystko super krecić magistrala fsb do 550 więc to fenomen. chociaż e6750 tak nie rozbujasz jak e8200 z tego drugiego mógł byś wycisnąć nawet 4,4ghz
w tym tkwi sęk że muszę coś zrobić bo pewnie jutro od ręki mi biosu nie zmienią a ja sam nie mam możliwości odpalenia tej płyty bo nie mam nikogo z c2d bo bym sam to zrobił, a komp nie mój a ten gość na ciśnieniu, więc doradźcie jakąś w tej cenie może być trochę droższa, procek raczej nie będzie podkręcany narazie, ale płyta dobrze by było żeby była dobra do oc bo w przyszłości pewnie tak. z góry dzieki
Płyte na zamiane to ja proponuje tą KLIK albo jak kumpel ma wiecej troche kasy to tą KLIK ze względu na świetne chłodzenie. No i oczywiście te dwie płyty z tego co czytałem mają świetne możliwości OC .
Nie wymieniaj płyty na żadną z powyższych. Masz teraz świetną płytę Abit IP35, więc zamiana na Gigabyte będzie bez sensu. Sądzę, że jutro nikt Ci nie zmieni BIOSu, tak samo jak nie wymieni płyty (niedziela), więc uspokój znajomego, że w poniedziałek będzie wszystko działać. Nowy BIOS i pozostań przy tym co już masz.
Witam graty były kupowane na giełdzie komputerowej w wawie (taniej niż w sklepie) a ona jest w sobotę i w niedzielę. Płyta już wymieniona na Gigabyte P35-DS4 pierwsze odczucia związane z tą płyta są pozytywne procek od ręki poszedł na 3ghz i tyle wystarczy. Na plus płyty - sporo ustawień odnośnie oc ale mało ustawień tymingów ogólnie ok ale i tak polecam abita do procka E8... musi być najnowszy bios. pozdrawiam i dzięki z a pomoc