Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 2*512 kingstona i problem
WWW.OC-FORUM.ORG > [ Hardware ] > Płyty główne oraz pamięci RAM
mludy
Witam mam problem
Sprzęt:
DFI LAN PARTY UT 250gb
Sempron 2600+ @ 2500Mhz
Chieftec 400W
Ramy 2* 512 kingston

Wczoraj sprzedałem pamiątki geila 512 i kupiłem od znajomego te kingstony.Nie wiedział chyba co sprzedaje(nie bawi się w OC), bo są one na kościach samsunga UCCC.Niby pracowały u niego w dualu. Oznaczenia : kingston KVR400X64C3A/512
Zacząłem je kręcic pojedynczo,żeby sprawdzić co i jak.Bylem w ostrym szoku, ponieważ udało mi się wykręcić do 260mhz(520) przy cl 3,4,4,8.Będąc w jeszcze wielkim szoku umieściłem obie kości w slotach... i dupa.Sypią się przy częstotliwości 180mhz(?!).Próbowałem ułożyć je w różnych konfiguracjach,ale to nic nie pomaga.Dochodzę do wniosku,że mam uszkodzone 2 z 3 slotów.Niby jak włożę 1 kość do innego slotu,to działa,jednak na mniejszych taktowaniach.Maxa mogę wyciągnąć tylko na 1.Wie ktoś może,czego jest to przyczyną?Bo coś czuję,że będę musiał sprzedać te kości i kupić 1GB,a żal bo takie perełki:)Z kolej płyta nie jest już na gwarancji...
Pozdrawiam
camorra
może napięcia trzeba troszke podnieść,lub rzeczywiście płyta walnięta dry.gif
mludy
QUOTE(camorra @ 18-02-2007 23:06:51)
może napięcia trzeba troszke podnieść,lub rzeczywiście płyta walnięta dry.gif
*

Napięcia mam ustawione na 2,7v.Jeżeli jest płyta walnięta,to istnieje możliwość jej naprawy,mimo że jest poza gwarancją?.Mniej więcej jakie koszta?Orientuję się ktoś?
Naszła mnie taka myśl.Czy może być to wina Biosa?Pytam ponieważ swojego czasu wgrywałem nieoryginalny,w celu osiągnięcia lepszych wyników...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.