Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: abit ic7 i problemy z kartą GF7600GS
WWW.OC-FORUM.ORG > [ Hardware ] > Płyty główne oraz pamięci RAM
tamas
Witam Serdecznie. Prośba o pomoc. Mam problem z płytą głóną ABIT IC7. Wczoraj wykonałem wymianę płyty z ASROCKA na wyżej wymienioną. Obecna konfiguracja - IC7 proc Presscott 3,0 HT 800/1,0; Gainward GF 7600 GS, 2 x 512 MB Kingston DDR 400; Dysk SATA Barracuda 250 G, Zasilacz TAGAN 530W. Start systemu jest ok, Bios i instalacja W XP bez problemu, po czym przy starcie W XP obraz przechodzi w minimalną rozdzielczość i 4 kolory a po chwili się wiesza. Kart a sprawna - chodziła długo na innych płytach. Start na prostszej karcie - Radeon 9200 - pełny sukces. Czy jest to kwestia finezyjnych ustawień BIOS'u dla tego typu karty? Problem nasila się po założeniu jakiejkolwiek karty PCI
NvidiaMan
a próbowałeś resetu bios'a ?
kolo bateryjki powinna być zworka przestaw ją na 5sekund i spowrotem na orginalne miejsce i włóż karte
i powiedz jaki rezultat
Grzegorz81
Sterowniki?? Spróbuj przeinstalować stery do płyty, potem do grafiki. Po przesiadkach z 9200 czyścisz sterowniki?
tamas
QUOTE(NvidiaMan @ 14-04-2007 11:07:43)
a próbowałeś resetu bios'a ?
kolo bateryjki powinna być zworka przestaw ją na 5sekund i spowrotem na orginalne miejsce i włóż karte
i powiedz jaki rezultat
*

próbowałem resetu - bez efektu. Wywalone sterowniki, postawiony nowy system też bez efektu. Bios obecnie na wartościach domyślnych - auto - zasilanie płytu 1,55V PCI/AGP 66/33 - dzieje się absolutnie tak samo. Zastanawiające, że Radek wskakuje absolutnie bez problemu.
-----------
QUOTE(Grzegorz81 @ 14-04-2007 11:48:10)
Sterowniki?? Spróbuj przeinstalować stery do płyty, potem do grafiki. Po przesiadkach z 9200 czyścisz sterowniki?
*

sterowniki z radka wywalone, system postawiony od nowa - to samo. Zainstalowany najnowszy detonator
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.