Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 2 razy 2GB w Dual-u czy raz 4GB w Dual-u ?
WWW.OC-FORUM.ORG > [ Hardware ] > Płyty główne oraz pamięci RAM
Patrycjusz
Witam..

Mam pytanie czytałem gdzieś i teraz już nie mogę znaleźć :/ co będzie szybsze??
2x2GB Ramu czy 4x1GB Ramu o takich samych parametrach?? Czytałem gdzieś, że podobno kompiki szybciej "chodzą" w konfiguracji 4x1GB czyli dwa razy dual.. może to ktoś potwierdzić?? Z góry dziękuję za pomoc..
Pozdrawiam..
-----------
ooo i jeszcze czy ktoś może mi "po ludzku" wytłumaczyć o co chodzi w command rate 1T i 2T.. bo czytam i czytam i nic z tego nie rozumiem :)
Dzięki...
kamilo900
nie ma różnicy... pozatym nie wiem, czy znajdziesz kości 2gb :)
WafaW
znajdzie 2 gb [http://www.proline.pl/shop.php?prodid=PATRIOT+DDR2+2GB+D80-<Pach>-[/URL] hmm bedzie ciezko z dostepnoscia 2x2gb na dualu :P wiec lepsza opcja jest 2 razy po 2x1gb ;-)
ps. Jaka masz plyte glowna ??
Patrycjusz
Płyta dopiero będzie dlatego podpytuje.. EVGA nForce 650i Ultra Premium.. podobno ciągnie do 8GB... pamięci już mam 4x1GB Geil Ultra ale ostatnio bardzo się waham coby nie sprzedać na razie 2x1GB bo kłopoty z systemem operacyjnym są.. jak w moim wcześniejszym poście na który nikt mi nic jeszcze nie poradził... TUTAJ i co raz bardziej jestem przekonany ze opchne je jednak i poczekam aż wszystkich xp-kowców problem będzie dotyczył bo na razie Vista 64-bit odpada.. za słabe stery.. za słaba wydajność itp. ale to już obiegamy od tematu postu.. Mimo wszystko dziękuję, kiedyś coś kiedyś obiło mi się o uszy, że cztery takie same kostki pracują w jakimś specjalnym trybie.. ale może mi się przyśniło fool.gif
avik01
Lepiej 2x2GB niż 4x1.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.