Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ABIT IP35 czy ABIT IP35-E ?
WWW.OC-FORUM.ORG > [ Hardware ] > Płyty główne oraz pamięci RAM
Loki
wiem wiem, zaraz napisze mi ktos "kupujesz procesor za 1k wiec wydaj 1k na plyte" sek w tym ze "nie ma kasy na kielbasy" jak spiewal bard. a chce wydajna plyte, i teraz pytanie ktora wybrac ? nie chce ASUSA bo mialem kiedys plyte tej firmy i kilka problemow z nia (dawne dzieje ale trauma pozostaje :P) stad Abit.

1) Czy zna ktos jakis dobre porownanie tych 2 plyt? na necie jest pelno ale ip35-e vs IP35-Pro (sek w tym ze to zasadniczo rozne przedzialy cenowe wiec porownywanie jakby Audi A8 vs Polonez, niby oba maja sporo miejsca...

2) czy ktos z was uzywa Abita IP35 lub IP35-E razem z Q6600? jak to sie sprawdza na chlodzeniu powietrzem? w przewiewnej budzie :)

edit---

jesli roznica jest nieznaczna zaoszczedzone pieniadze chce wlozyc w ram, wiec zalezy mi na tym zeby nie wywalic kasy na cos czego nie bede uzywal pozniej (chce tego quada podkrecic delikatnie tak w okolice 3ghz)
rekil
IP35-E lub Asus P5K. Te płyty będą wystarczające. Lepiej weź Abita z racji tego, że ma 4ro fazowe zasilanie.
Loki
QUOTE(rekil @ 14-09-2007 20:25:57)
IP35-E lub Asus P5K. Te płyty będą wystarczające. Lepiej weź Abita z racji tego, że ma 4ro fazowe zasilanie.
*

dzieki, takiej odpowiedzi wlasnie oczekiwalem :) krotko i na temat

Pozdrawiam /Loki
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.