Mnosek
13-12-2007 20:57:25
Składam nowego kompa. Płyta Abit IP35, Pentium Dual Core e2160, Amacrox Warrior 400W, do tego obudowa, to wszystko co narazie mam. Złożyłem to własnoręcznie, i pomyślałem - sprawdze chociaż czy rusza, mimo że nie mam karty graficznej ani pamięci. Podpiąłem zasilanie, naciskam power i...
Świecą się kontrolki, kręci wiatrak na procesorze, występuje też tzw. podwójny start (jak to w tych abitach bywa), ale nie ma żadnych sygnałów dźwiękowych. I właśnie brak tych sygnałów, bardzo mnie zastanawia i nie daje mi spokoju. W ciągu kilku dni będę miał resztę części, ale abym mógł spać spokojnie ktoś musi rozwiać moje wątpliwości. Byłbym bardzo wdzięczny....
Priimek
13-12-2007 21:17:32
Nic nie usłyszysz na tej płycie nic jak i na innych płytach jeżei nie będziesz miał podłączonego głośniczka, "beep" pojawia się dopiero po podłącznieu tego głośnika.
Z drugiej strony nawet usłyszenie beepa nic wiele nie znaczy. Usterki mogą się ujawnić dopiero przy eksploatacji płyty.
Napewno z twoją płytą jest wszytko ok, nie martw się na zapas. :)
Mnosek
13-12-2007 21:20:34
W tym problem, że głośniczek jest podłączony, dlatego mnie to martwi.
Priimek
13-12-2007 21:48:16
jesteś pewien że go podłączyłeś tam gdzie trzeba? Nawet jeżeli jest dobrze podłączony może być uszkodzony, nawet zworka potrafi być wadliwa i przysporzyć kłopotu, dlaczego nie głośniczek,
Poskładaj wszystko w całość, powinno być ok.
Ja ma abit ip35 i e2180 także, jak po złożeniu będzie coś nie tak to chętnie Ci pomogę.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.