Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Abit
WWW.OC-FORUM.ORG > [ Hardware ] > Płyty główne oraz pamięci RAM
gunman
Siema

Kupuję kompa i zastanawiam się która płyta bedzie lepsza

Abit K8N

Czy

Asus A8N-E

Czekam na opinie

mile widziane opinie użytkowników obydwu płyt

PZDR !!!!
kacza
ja bym wziął abita, miałem kiedyś i dobrze sie spisywał
Karolek
Właśnie 20 minut temu odesłałem kolesia z abitem k8n do serwisu. Padła po 3 miesiącach użytkowania (przestały działać porty ps/2). Nie polecam dry.gif
CTX
Polecam Abita, kolega uzywa juz pół roku, komp dziala 24/7 i płyta sprawuje sie bez zarzutu, choc A8N-E to tez dobry wybor. Obojetnie co wybierzesz to i tak bedzie dobre.
majer
ASUS-stanowczo.
gunman
No Dzięki za opinie

Chyba skusze sie na Abita...................Zastanawiałem się także nad AsRockiem dual-VSTA (s.939).....ale wyczytałem ze jest jakieś 20 pinów a nie 24....czy coś............Chodzi mi tylko o to żeby komp był stabilny nie łapał zawiasów i nie uruchamiał się ponownie

Ale czekam na dalsze opinie.................bo te na komputroniku mowią same za siebie
mefiak
Nooo, Dual-VSTA jest jeszcze lepszy, mozna na nim ładnie kręcić, ma port AGP i PCI-E, no i ogólnie bardzo zachwalany podukt, jak żadne ze stajni asrocka :>
Sam się zastanawaiam nad kupnem, ale to poczeka pewnie do świąt.
Karolek
Z tego co gunman pisał mi na gg to weźmie właśnię tę płyte. Kolejnego przekonałem :) Chyba musze brać kasę od asrocka za reklamę.
mefiak
Płyta jest fajna, z tego co słyszę/cztam. Sam bym się już teraz przesiadł, tylko powiedz mi gdzie najszybcije opchnę obecną, procka, ramy, i radka 9800se, tak żeby dokładając 100-200zł kupić Asrocka, najtańszego athlon 64 i 2x512MB ram z cl 2.5 (do kręcenia ) :P
gunman
no Raczej wezme tego asrocka(ale jestem niezdecydowany na górze pisałem o Abicie)

tylko jeszcze nie jestem pewien.................ale powiedzcie mi jeszcze jak jest z tymi pinami do zasilaczy.................bo on ma (ten asrock) 20 i jakieś 4 dodatkowe.....a inne płyty mają 24.............weźcie mi wytłumaczcie
-----------
i dajcie jakieś linki do artykułów o tym asrocku
-----------
wiem ze robie edity ale za jakieś 3 dni będę kupował dajcie jeszcze jakieś dobre chłodzonko na chipset do tej płytki
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.