Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 2 kostki ramu?
WWW.OC-FORUM.ORG > [ Hardware ] > Płyty główne oraz pamięci RAM
Wendiego
mam kostke 256DDram i dokupilem se 1024DDram obie maja 400 hercow
Kazda kostka z osobna dziala i wykrywalna jest.(na roznych pinach)
Lecz gry podlacze 2 naraz..
Monitor mi sie nie wlacza. tzn jest podlaczony do graficznej itp.. ale lampka ktora(na monitorze)powinna sie zapalic na zolto jest na pomaranczowo tak jakby monitor byl podlaczony ale niewlaczony. tzw w stanie oczekiwania. wiecie co moze byc powodem ?
gg-4854299
123abcd
Gryzą się te 2 kości.
Wendiego
a mozna wiedziec dlaczego ? i domyslam sie ze nic z tym juz nie zrobie ;/
123abcd
Dlaczego to może ktoś inny Ci powie, ja Ci powiem, że takie rzeczy sie zdarzają poprostu.
Wendiego
domyslam sie ze to moze byc powod ze rozne firmy (kingston 1GB i good ram 256)
oraz ze wielkosci rozne czy cos takiego ?
123abcd
Wielkości raczej nie mają z tym nic wspólnego. Poprostu te 2 kości są "inne"
androll
możesz zobaczyć jakie timingi ustawia płyta dla każdej z osobna, zapisz sobie i po włożeniu obu ustaw w biosie najwyższe wartości jakie były, a nie zostawiaj w pozycji na "auto"
pozdr.
cossy
Czy kość twoja 1 GB nie jest czasem obustronna, a kośc 256 MB jednostronna?
GrieveR
zgadzam sie z 123abcd sa takie akcje ze nawet nie wiesz o co chodzi niby wszytsko dziala ale jak podlaczamy razem jest lipa blink.gif
ja mialem taki przypadek mialem 256ddr kinga 400mhz dokupilem se druga kostke i obie nie dzialaja zbytnio sie nie zastanawialem bo opchnelem kumplowi(u niego smigaja normal;)
zippo
Mam pytanie. A poco ci te 256mb Przecież i tak niema różnicy. Ta kosc 1 gb jest wystarczjaca a 256 tylko będzie zimne powietrze jej zasłaniać.
wkexe
Proponuje sprawdzić różne kombinacje np. włożyć kości w sloty 1 i 2 lub 2 i 3 lub 3 i 4 (jak mamy 4 sloty na pamięci) lub np. 1 i 3, 2 i 4, bo może są tak włożone że komp chce je załączyć w trybie dual ddr i nie może, bo sa różnej pojemności/marki/seri itd. Sprawdz, może pomoże :)
Czasami tak bywa że kostki nie chcą poprostu ze sobą pracować...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.